Saunas - Whirlpools - Wellness

Saunas - Whirlpools - Wellness

BEL + BESTEL: 0031 (0) 73 684 7220
 VRAAG BROCHURE AAN

home | over ons | onze voordelen | garantie&levering | vacatures | dealers | Sauna Deals | brochure | contact
  Laagste prijzen   Ruime Keuze  Gratis Levering   Géén Vooruitbetaling
terug - tuinhuisjes en blokhutten - tuinhuisjes aanbod

Tuinhuisjes / Blokhutten


 MAAK SELECTIE

Garantie en levering

 

Direct naar Tuinhuisjes Catalogus

Tuinhuisjes

tuinhuisjes

  Ruim aanbod direct leverbaar
  Bezorging aan huis
  Maatwerk mogelijk
  laagste prijsgarantie
  Vele opties mogelijk


Tuinhuisjes & blokhutten van Relaxbaden
Tuinhuisjes van Relaxbaden worden vervaardigd in samenwerking met een aantal van de grootste en meest gerenommeerde tuinhuisproducenten van Europa. Hierdoor kunnen we u verzekeren van een hoge kwaliteit, ruim aanbod en uitstekende servicevoorwaarden met betrekking tot levering, garantie en opbouw.

Zoals u gewent bent van ons hebben we ook voor ons tuinhuisjes en blokhutten aanbod een breed onderzoek gedaan naar de tuinhuis behoefte onder consumenten en daarbij gelet op de afmetingen, ontwerpen en uitvoeringen waaraan ieder tuinhuis moet voldoen om zodoende zo maximaal mogelijk aan uw wensen tegemoet te kunnen komen.

Tuinhuis soorten
We hebben een onderverdeling gemaakt in verschillende soorten uitvoeringen met betrekking tot het design. (Bijvoorbeeld, plat dak, rond dak, punt dak), als in gebruikersdoeleinden. Voor puur functionele extra opslagruimte bieden we u onze opberghuisjes welke eenvoudig en bescheiden in uitvoering en laag in prijs zijn. Wilt u toch liever wat meer ruimte en mogelijkheden met uw tuinhuis dan bieden we u onze echte traditionele tuinhuisjes in vele verschillende afmetingen en uitvoeringen van klassiek tot modern design.

Voor de echte liefhebbers van het buitenleven bieden we de solide blokhutuitvoeringen aan. Blokhutten zijn door een degelijke opbouwconstructie (balken in plaats van planken) zelfs geschikt als woon-of werkruimte.

Verder bestaat ons assortiment nog uit verschillende variaties op bovengenoemde zoals zgn. ‘cottage’ uitvoering, paviljoentjes of zelfs een complete garage uitvoering als werkplaats of bijvoorbeeld stalling van uw auto.

Houtdikte
Ons tuinhuisjes aanbod is onderverdeeld in verschillende houtdiktes. In de regel betaalt u het minst voor de smallere houtdiktes. De tuinhuizen met dikkere houtwanden zijn vanzelfsprekend degelijker en duurzamer. Laat u door een van onze verkoopadviseurs uitgebreid adviseren over uw doelen en wensen met betrekken tot aanschaf van uw tuinhuis. Deze kan u dan aangeven welke houtdikte in uw geval het meest ideaal is.

Opties en accessoires

Alle tuinhuizen zijn vervaardigd uit massief kwaliteitsvuren en worden standaard zeer compleet uitgerust de tuinhuisjes, blokhutten en paviljoens zijn eventueel aan te vullen met verschillende opties zoals bijvoorbeeld een veranda, luifel, bloembak, extra raam, zij aanbouw, ondervloer dakshingles etc.. Het is zelfs mogelijk om uw tuinhuis of blokhut te verhogen met extra verhogingsbalken zodat u bijvoorbeeld een volledige wellness-ruimte kunt bouwen inclusief infrarood sauna, jacuzzi stoomcabine etc..

Meer informatie over de bijbehorende opties vindt u op de productpagina’s van ieder tuinhuis.

Mocht het tuinhuis van uw keuze er niet bij zitten laat het ons dan weten, wij gaan dan vrijblijvend op zoek naar een model wat voldoet aan de kwaliteit, prijs en afmetingen van uw wensen.

Variatie
Tuinhuisjes en blokhutten zijn er in veel mogelijke maten, diktes en soorten. Van een simpele opbergruimte voor uw tuinstoelen en fietsen tot een moderne blokhut om heerlijk te genieten van het buitenleven in uw eigen tuin, wij hebben altijd een tuinhuis of blokhut die bij uw wensen past.

Uw tuinhuis kunt u geheel naar uw eigen smaak aanpassen. Van een zomers kleurtje op de wanden, een heerlijke veranda, leuke bloembakken of bijpassende raamluiken tot de kleur van de dakshingles. Zo creëert u de perfecte blokhut die bij uw eigen smaak en tuin past.

Opbouw en Installatie
Uw blokhut of tuinhuis wordt als bouwpakket geleverd. Een duidelijke Nederlandse montage handleiding wordt uiteraard meegeleverd. Zorg ervoor dat uw tuinhuis op een stevige en vlakke fundering komt te staan, bij voorkeur een vloer van tegels of een betonplaat. Een goede fundering zorgt er immers voor dat uw tuinhuis mooi rechtop blijft staan en deuren en ramen goed opengaan. Leg de vloer altijd boven het maaiveld.

De Nederlandse montagehandleiding wijst zichzelf en is helder opgebouwd. Met de stap voor stap uitleg wordt u door het opbouwtraject geleid. Voor het opbouwen van tuinhisjes of blokhutten heeft u geen speciaal gereedschap nodig. Het opbouwen is dan ook met z’n tweeën goed en eenvoudig zelf te doen.

Ziet u tegen het opbouwen op? Geen punt, onze professionele installateurs staan voor u klaar en zorgen ervoor dat uw tuinhuis staat als een huis!

Behandeling
Tuinhuisjes en blokhutten worden doorgaans van onbehandeld hout machinaal geproduceerd. Mocht u het op prijs stellen dan kan het tuinhuisje naar uw wensen achteraf onder keteldruk worden geïmpregneerd. Onder vacuüm worden de balken onder hoge druk in een zee van impregneermiddel bedolven. Het impregneermiddel dringt enkele millimeter het hout binnen en biedt bescherming tegen schimmel en rotting.

Doordat het hout flink nat is geworden zullen de planken uitzetten en wellicht iets kromtrekken. Het hout zal dan ook moeten drogen voordat u het tuinhuis kan opbouwen. Het natte hout is namelijk gezwollen waardoor de verbindingen niet goed zullen passen. De exacte droogtijd is afhankelijk van de omstandigheden en de houtdikte. Als vuistregel wordt voor een tuinhuis van 19 tot 28 millimeter een droogtijd van circa vier tot vijf weken gehanteerd. Een blokhut van circa 44 millimeter wordt een droogtijd van circa acht weken aangehouden.

Houdt er rekening dat ook een geïmpregneerde blokhut nog behandeld dient te worden. Geïmpregneerd hout bevat namelijk een stof die rotting tegen gaat, maar heeft geen waterafstotend karakter of UV-bescherming. Hierdoor krijgt het hout al snel vlekken en verkleurt het naar een lelijke oud bruinzwarte kleur. Wij raden u dan ook aan altijd een tuinhuis, zowel blank als geïmpregneerd, te behandelen met een buitenbeits of verf.

U kunt het onbehandelde en geïmpregneerde hout het beste behandelen met en goed buitenbeits die diep doordringt in de houtnerf. Dit benadrukt de houtnerven wat bijzonder mooi oogt en biedt bovendien de beste bescherming. Zorg ervoor dat de buitenbeits waterafstotend, weersbestendig, elastisch en vochtregulerend is. U kunt het beste de beits in twee lagen aanbrengen.

Om optrekkend vocht binnenin uw tuinhuis preventief te behandelen kunt u eventueel tevens de binnenzijde van het tuinhuis behandelen. Dit voorkomt kromtrekken van het tuinhuis van binnenuit.

Zeker na een droge periode gevolgd door zware regenval en storm kan er optrekkend vocht in uw tuinhuis komen. Naast van binnenuit behandelen is een goede ventilatie een goed preventiemiddel. U kunt dit regelen door een paar ventilatieroosters aan te brengen (mochten deze nog niet bij de blokhut zijn meegeleverd) of het raam openzetten. Bij blokhutten met een hoekverbinding zou u tevens de hoeken kunnen inspuiten met een siliconenspray.

Vergunningen
In enkele gevallen heeft u een bouwvergunning nodig om een tuinhuis te mogen plaatsen. Dit is afhankelijk van de afmetingen van de blokhut en de lokale regelgeving in uw gemeente. Vaak volstaat al een meldingsplicht. Meer informatie hierover kunt u vaak online al terugvinden op de website van uw gemeente en van VROM.

Mocht u nog vragen hebben of wat hulp kunnen gebruiken bij het maken van uw keuze, schroom dan niet om even contact met ons op te nemen, wij helpen u graag veder.

 

 
 

Best verkocht
Bekijk hiernaast onze best lopende producten

Relaxbaden BV ® - zie contactpagina voor bezoekadressen - T: 0031 (0)412 69 00 95 - F: 0031 (0) 412 627 229- E:info@relaxbaden.nl - BTW: 8181.65.194.B01 - KVK: 171.795.32 - IBAN: NL94RABO0311750737 - BIC: RABONL2U